top of page
Foto van schrijverLater als ik Groot ben

OUDEREN uit bed TAKELEN én VERMAKEN. Maylin (12) werkt een dagje in OUDERENZORG bij Viva! Zorggroep

Deze week in een aflevering van Later als ik Groot ben: werken in de ouderenzorg als medewerker Wonen en Welzijn. Tijdens dit werk zorg je ervoor dat cliënten - zo noemen ze hier de bejaarde bewoners - een goede invulling voor hun dag krijgen. Zo kan je als activiteitenbegeleider in de ouderenzorg helpen bij alle verschillende activiteiten. Maar welke opleiding heb je nodig om in de ouderenzorg te mogen werken? En welke verschillende activiteiten zijn er allemaal die je met ouderen kunt doen? Op deze en andere vragen krijg je antwoord in deze nieuwe aflevering van Later als ik Groot ben.


De 10-jarige Maylin wil later als ze groot is graag in de ouderenzorg werken. Dat spreekt haar aan omdat ze graag voor mensen zorgt. Maylin heeft al enorm veel verhalen over het werk gehoord omdat haar moeder ook in de zorg werkt. Haar oma is zelfs activiteitenbegeleider geweest. Het willen zorgen voor anderen zit blijkbaar in de familie.


De functie van Medewerker Wonen en Welzijn kent Maylin nog niet. Daar gaat door deze snuffelstage van Later als ik Groot ben verandering in komen. Maylin gaat een dagje werken bij verzorgingstehuis De Loet van ViVa Zorggroep.




Een oudere veilig en comfortabel uit bed takelen, hoe doen ze dat in de ouderenzorg? De tillift biedt uitkomst!


Samen met Rein krijgt Maylin een dag die ze nooit meer zal vergeten. Van de ervaren medewerker Wonen en Welzijn Michael leert Maylin als eerste hoe ze een cliënt uit bed kan tillen met een zogeheten tillift. In de ouderenzorg kan namelijk niet iedereen meer zelfstandig opstaan. Gelukkig hebben ze in het verzorgingstehuis daarvoor dus een tillift. Een handig hulpmiddel waarmee je ouderen uit bed kunt takelen. Maylin leert hoe je zo’n tillift moet gebruiken en waar je allemaal goed op moet letten zodat dit fijn en veilig gebeurt.


Als de cliënt uit bed is getakeld gaan Rein en Maylin naar Angelique. Zij vertelt de twee alles over een fietslabyrint. Cliënten kunnen binnen in het verzorgingstehuis op een hometrainer fietsen. Dat is één van de vele activiteiten voor ouderen die ze hier bij Viva! bieden. Voor de fiets staat een televisie en daardoor lijkt het het alsof ze door een heel ander land fietsen.


Fietsen en dansen: bij Viva! Zorggroep doen ze er werkelijk alles aan om ouderen een plezierige tijd te bezorgen.


Daarna is het tijd voor Rein en Maylin om als activiteitenbegeleider cliënten op te halen voor een stevig potje dansen. Ze doen hier bij ViVa Zorggroep veel aan activiteiten voor ouderen. Rein en Maylin mogen de danspasjes voordoen en dat gaat Maylin goed af: ze heeft veel lol in het dansen met oudeeren. Ben je benieuwd naar welke activiteiten voor ouderen ze nog meer doen op haar snuffelstage? Ga dan maar lekker zitten voor deze aflevering van Later als ik Groot ben en ontdek, net als Maylin, hoe het is om in de OUDERENZORG te werken.


Over Later als ik Groot ben


In Later als ik Groot ben kijken we of de droombaan die jij in gedachten hebt ook daadwerkelijk bij je past. Je krijgt een toffe snuffelstage van één dag. Samen met een van onze presentatoren beleef je een mooi avontuur. Wil je ook meedoen? Meld je dan snel aan via de website.


Contact met de producent


Heb je vragen over Later als ik Groot ben? Stuur een e-mail naar tv@studiohogeheren.nl of kijk voor meer informatie op de website van producent SHH Productions.


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door: Viva! Zorggroep

Comments


bottom of page